Referendum pentru RMGC?

Zilele acestea am citit despre propunerea a 35 de primari din  Județul Alba pentru organizarea unui referendum local cu privire exploatările aurifere din Apuseni, supusă atenției Consiliului Județean Alba. Dincolo de discuțiile multiple pe acest subiect, am reținut o scăpare din partea lui Virgil Narița, consilier PSD, fost primar al localității Roșia Montană: „Dacă, Doamne ferește, răspunsul va fi negativ, ce facem?” Așadar,  rezultatul referendumului se știe, trebuie doar găsită întrebarea potrivită pentru a conduce la răspunsul așteptat fără emoții.

Mai mult decât atât, se pare că RMGC și-a făcut deja temele cu privire la acest referendum:

Angajați ai Companiei RMGC printr-un program de genul ”DOOR TO DOOR” iau la rând toate familiile din Apuseni pentru a vedea ce probleme și necazuri întâmpină fiecare locuitor . Asta nu ar fi un lucru rău , însă adevărul nu este deloc acesta . Cei mai naivi sunt rugați să completeze și o ” CERERE DE ANGAJARE ” în speranța că vor obține un loc de muncă în cadrul proiectului minier de la Roșia Montană .

Cumva localitățile „voluntare” au ceva de-a face cu aceste șmecherii ale RMGC din ultima vreme, dintre care am amintit doar una mai sus?

Iar dacă referendumul pe bani publici se va ține, rezultatul său, indiferent care va fi acesta, sigur se va transforma în muniție pentru RMGC – uite exemplul unui sondaj de anul acesta: comparați articolul din Ziare.com cu dezmințirea solicitată de autorii sondajului.

P.S.: Căutați și dezmințirea în primul site…

P.P.S.: Pot să le ofer celor de la RMGC și prietenilor lor politicieni o sugestie de funcționalitate pentru buletinul de vot?

Propunere de funcționalitate pentru formularul referendumului RMGC

Sunteți de acord cu proiectul minier propus de RMGC pentru Roșia Montană?

DA                                                                      NU

 

 

 

Etichetat , , , , , , , , , , , , .Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.