Eu mi-am vizitat deputatul. Tu ce mai aștepți?

Deputatul Galan Constantin

În ultimul articol am scris despre solicitarea pe care eu, împreună cu alte persoane, am semnat-o și am adresat-o reprezentantului zonei Rădăuți (circumscripția electorală nr. 35 SUCEAVA, colegiul uninominal nr. 6) în Camera Deputaților, domnul Constantin Galan. Vineri, 7 iunie 2013, m-am prezentat la cabinetul parlamentar din Rădăuți al deputatului, înarmat cu solicitarea, lista cu semnăturile (în număr de 52, în total), precum și Raportul de analiză a propunerii legislative PLx 549/2009.

Am fost chiar plăcut impresionat de atitudinea deputatului meu: am fost ascultat, petiția a fost înregistrată (nr. 015 / 7 iunie 2013), am primit feed-back, am primit promisiunea domnului Constantin Galan că se va interesa de traseul acestui proiect de lege, respectiv că va vota pentru retrimiterea la comisii în cazul în care ajunge la vot.

O experiență similară a avut, din câte scrie în postarea sa de pe Facebook, și Luminița Dejeu:

Discuția a fost destul de lungă și, cred eu, constructivă. Subiectul ”l-a prins” pe d-nul deputat iar după ce a recunoscut, printre altele, că în parlament se votează de multe ori după ureche, fără să știi de fapt ce votezi, mi-a mulțumit că l-am informat despre acest proiect legislativ. Mi-a promis că va citi raportul și că, în acest fel, va fi suficient de informat și va avea argumente în discuțiile cu cei care susțin acest proiect.

Așadar, avem cu siguranță azi cel puțin 2 deputați care înțeleg ce presupune proiectul de modificare a Legii Minelor. Dar până la cei peste 400 de deputați care votează în Parlament, mai avem o cale lungă.

Tocmai de aceea este nevoie ca fiecare să contribuie. Nu e deloc greu. Nimeni nu poate garanta că acțiunea va avea succes, că toți deputații contactați se vor ține de cuvânt. Dar de ce să nu încercăm?

Vă reamintesc că pe site-ul Alburnus Maior găsiți informații complete despre modul în care vă puteți contacta direct deputatul din colegiul vostru, precum și analiza pe larg a proiectului de modificare a Legii Minelor (legea exproprierii în interes privat).

Etichetat , , , , , , , , , .Adaugă la favorite legătură permanentă.

4 răspunsuri la Eu mi-am vizitat deputatul. Tu ce mai aștepți?

  1. George spune:

    Cand stiu ca deputatul meu este corupt, ce pot sa mai astept de la el!

    • Mihai Papuc spune:

      Același lucru mi s-a zis și despre al meu. Dar eu nu am avut treabă cu el până acum, de acum înainte îl voi urmări cum se ține de cuvânt. Și ne vom mai întâlni, eu unul tocmai ce m-am mutat în Rădăuți și nu am de gând să plec de acolo. Iar el nu cred că e chiar așa de sus în partidul său încât să-i dea cineva un colegiu sigur la alegerile viitoare.

      Dar până la alegerile viitoare, este al meu și trebuie să mă reprezinte. Sau cel puțin să mă asculte, cu siguranță!

  2. gaby spune:

    Iti multumesc pentru interesul si implicarea ta in acest
    proiect,de a salva ce-a mai ramas din ceea ce a fost
    Rosia Montana,dar totusi cred ca ai soarta lui Don Chjhote
    cu lupta sa impotriva morilor de vant. Imi doresc la fel de
    mult ca si tine sa traiesc intr-o tara unde democratia nu
    inseamna coruptie,vandalism si opresiune. Deci SUCCES!

    • Mihai Papuc spune:

      Mulțumesc pentru aprecieri. Dar nu sunt eu cel care face mare lucru. Localnicii din Roșia Montană sunt cei care rezistă de mai mult de 10 ani unei companii care a cheltuit sute de milioane de dolari pentru a cumpăra sprijinul autorităților și politicienilor de la toate nivelurile. Totodată, în jurul acestor oameni nemaipomeniți, s-a coagulat cea mai importantă mișcare civică din România: Campania Salvați Roșia Montană.

      Aceștia sunt oamenii de admirat. Eu doar îi urmăresc și încerc să ajut, în măsura posibilităților mele și a timpului disponibil.

      Iar acest lucru îl poate face oricine. Oricare dintre noi are ceva valoros de oferit – din păcate, foarte mulți dintre noi ne rezumăm la a fi blazați și neîncrezători în șansele de succes. Dacă facem ceva, se poate să reușim sau să eșuăm. Dar dacă nici măcar nu încercăm, sigur nu vom schimba nimic.

      Ei bine, Campania Salvați Roșia Montană e exemplul cel mai bun că se poate. Oamenii simpli pot spune NU politicienilor și afaceriștilor oneroși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.