Un jandarm care bate țăranii de la Pungești câștigă peste 7.000 de lei pe lună

Cum a afla cine a dat ordinul pentru represiunea de la Pungești nu este posibil pe cale oficială, am cerut ajutorul Google uite peste ce am dat:

Coordonatorul actiunilor de la Pungesti

Coordonatorul actiunilor de la Pungesti

Adjunctul șefului Jandarmeriei, Colonelul VASILICĂ Ovidiu

Adjunctul șefului Jandarmeriei, Colonelul VASILICĂ Ovidiu

În fotografia din stânga, apare coordonatorul acțiunilor jandarmilor de la Pungești, cel puțin pe 7 decembrie 2013, conform informațiilor de la fața locului. Fotografia din dreapta este de pe site-ul Jandarmeriei Române.

Eu unul consider că în cele două fotografii este una și aceeași persoană. Dar, chiar dacă VASILICĂ Ovidiu, al doilea în ierarhia Jandarmeriei Române, nu a condus nemijlocit acțiunea forțelor de la Pungești, el răspunde de acțiunile subordonaților săi.

Pentru că primul ministru miner și petrolist al țării tot s-a plâns că prăpădiții ăia din Pungești seacă bugetul țării, am fost un pic curios să văd și cât ne costă să le închidem gura: peste 7.000 de lei pe lună numai pentru șeful de dispozitiv, colonelul de mai sus – mai precis 86.709,68 lei câștigați în anul 2012, conform declarației sale de avere.

Nu îl comparați, vă rog, cu salariul medicilor care i-au tratat pe cei bătuți de subordonații săi, vă rog frumos! Dar hai să ne uităm un pic pe niște atribuții ale sale, poate înțelegem de ce îi plătim, cu toții, acest salariu:

Legea nr. 446 din 30 noiembrie 2006 privind pregătirea populației pentru apărare, art. 9, stabilește jurământul pe care trebuie să-l respecte domnul colonel și toți subordonații săi:

„Eu, …………., jur credință patriei mele, România. Jur să-mi apăr țara, chiar cu prețul vieții. Jur să respect Constituția, legile țării și regulamentele militare. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”

Legea nr. 80 din 1995 privind statutul cadrelor militare, art. 8:

Cadrele militare au urmatoarele indatoriri principale:
(…)
b) sa respecte juramintul militar si prevederile regulamentelor militare, sa execute intocmai si la timp ordinele comandantilor si ale sefilor, fiind responsabile de modul in care indeplinesc misiunile ce le sint incredintate.
Cadrelor militare nu li se poate ordona si le este interzis sa execute acte contrare legii

Legea nr. 550 din 29 noiembrie 2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române, art. 2:

Jandarmeria Română își desfășoară activitatea în interesul cetățenilor, al comunității și în sprijinul instituțiilor statului, exclusiv pe baza și în executarea legii.

H.G. nr. 991 din 25 august 2005 privind Codului de etica si deontologie al politistului, art.  23, pct. 1) (se aplică și personalului Jandarmeriei Române, conform articolului 25):

Politistul raspunde personal pentru actiunile, inactiunile si omisiunile sale, in conditiile legii. El are datoria sa se abtina de la executarea ordinelor si misiunilor vadit ilegale, avand obligatia de a-si informa de indata sefii despre aceasta, pe cale ierarhica, atat verbal, cat si prin raport scris.

Mie unul mi se pare că suntem furați pe față. Îi dăm peste 7.000 de lei pe lună acestui colonel să apere Constituția și legile României, iar el își transformă subordonații în armata de ocupație a Chevron! Dacă tot e așa, hai măcar să eliminăm fățărnicia – suspendăm CONSTITUȚIA ROMÂNIEI și punem în aplicare Regulamentul de Ordine Interioară al Chevron!

LATER EDIT
Informațiile din acest articol pot fi preluate în orice articol / blog.
Adaugă la favorite legătură permanentă.

80 de răspunsuri la Un jandarm care bate țăranii de la Pungești câștigă peste 7.000 de lei pe lună

  1. Tavi spune:

    Legea 550/2004
    Art. 19
    (1)Jandarmeria Română, prin structurile sale specializate, are urmatoarele atribuţii:
    a)apără, prin mijloacele şi metodele prevăzute de lege, viaţa, integritatea corporală şi
    libertatea persoanei, proprietatea publică şi privată, interesele legitime ale
    cetăţenilor, ale comunităţii şi ale statului;
    b)execută misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia mitingurilor, marşurilor,
    demonstraţiilor, procesiunilor, acţiunilor de pichetare, acţiunilor promoţionale,
    comerciale, manifestărilor cultural-artistice, sportive, religioase, comemorative,
    precum şi a altor asemenea activităţi care se desfăşoară în spaţiul public şi care
    implică aglomerări de persoane;
    c)execută misiuni de restabilire a ordinii publice când aceasta a fost tulburată prin
    orice fel de acţiuni sau fapte care contravin legilor în vigoare;
    (2)La solicitarea persoanelor fizice sau juridice, în situaţii care nu suferă amânare, la
    propunerea inspectorului general, ministrul administraţiei şi internelor poate aproba
    asigurarea temporară a protecţiei unor persoane, obiective, bunuri, valori şi
    transporturi speciale, altele decât cele stabilite prin hotarâre a Guvernului, în
    condiţiile legii.

    • tfilimon spune:

      avand in vedere consecintele fragmentarii hidraulice nu ti se pare normal ca cetatenii aia sa-si apere drepturile, domnule tavi?

      • razvan spune:

        tfilimon, dimineata cand iti prajesti doua ochiuri de ou ai nevoie de gaz metan. Gaz pe care poti sa-l iei mai ieftin, avandu-l in subteran, fara sa-l cumperi de la rusi de 5 ori mai scump !!!

        • toni spune:

          gazele nu sunt scumpite de rusi ci de firmele baietilor destepti, care fac milioane de euro, fiind intermediare intre gazul rusesc si statul roman….adica pe intelesul tau> CUMPARA IEFTIN GAZ DE LA RUSI SI VAND SCUMP STATULUI ROMAN…IAR DE ACOLO AJUNGE LA CONSUMATORI…GUVERNUL STIE ASTA…DAR NU SE POATE ARESTA SINGUR

          • razvan spune:

            DAaaaaaaa omulet mic. Eu inleg, tocmai de aceea putem sa-l eploatam noi aici, la noi in Romanica!!!! Fara sa cerem gaz de la nimeni. Dar voi vreti sa priviti dealuri… problema voastra, priviti dealuri !

          • george spune:

            Mai Razvan, daca nici pana acum nu ai priceput ca nu NOI exploatam acele ,,minunate” gaze de sist, ci Chevron, daca nu ai inteles pana acum ca Chevron nu este societate caritabila, daca nu ai inteles nici pana acum ca noi, romanii, vom avea parte numai de necazuri si Chevron de beneficii maxime, atunci, imi pare rau pentru tine, esti irecuperabil !

    • Mihai Papuc spune:

      Tavi, aș fi tare curios dacă mă poți lămuri cu un lucru: în baza cărei legi ridică jandarmii orice cetățean ce nu locuiește în Pungești de pe stradă și din incinta unor proprietăți private – un bar sau chiar și casele oamenilor. Și, mai ales, care este motivația legală pentru a face asta noaptea?

      • razvan spune:

        Mihai Papuc, ce fac jandarmii cu oamenii pe care ii ridica???? ii tin in aer??? A legitima o persoana este dreptul autoritatilor statului !!! Jandarmii sau politistii care sunt acolo, SUNT, PENTRU CA II OBLIGA LEGEA !!!! Aveam pretentii

        • Mihai Papuc spune:

          Ii urca in masina, ii „inmoaie” un pic si ii duc la sectia de Politie. Nicio lege nu prevede asta, ba am chiar scris mai sus, in articol, cateva extrase din legi care interzic abuzurile de acest gen.

          • razvan spune:

            Mihai, sunt impotriva abuzurilor de orice gen. Vreau sa-mi raspunzi la cateva intrebari : Crezi ca jandarmii din prima linie au ceva de castigat de pe urma exploatarii firmei Chevron ? Crezi ca suntem singura tara din lumea civilizata unde se exploateaza gazele de sist? Crezi ca jandarmii din prima linie castiga mai mult de maximum 2000 lei/luna? Crezi ca acei jandarmi nu a constiinta, insa sunt obligati prin juramantul depus sa respecte ordinele, chiar daca sunt imorale? Sti ca in orice moment pot fi dati afara, daca nu respecta un ordin? Sti ca pot sa refuze un ordin DOAR daca e ILEGAL, si nu daca e IMORAL? etc etc etc…..

          • Mihai Papuc spune:

            Razvan, am lucrat in armata si stiu ce inseamna un sistem militar – legea nu te apara cu nimic atunci cand iesi din rand, chiar daca ai 100% dreptate. Sincer, ii compatimesc pe multi dintre jandarmii care au fost la Pungesti, imi dau seama ca au fost prinsi intre ciocan si nicovala. Dar sunt si oameni dintre ei care au facut abuzuri.

            Dar hai sa si raspund, pe rand, intrebarilor tale:
            1. Jandarmii nu au nimic de castigat de pe urma Chevron.
            2. Pana acum doar in SUA s-au exploatat gazele de sist prin aceasta metoda. Nici acolo nu a fost permisa peste tot – de exemplu, este interzisa in New Jersey.
            3. Majoritatea jandarmilor de acolo castiga mai putin de atat, probabil.
            4. Da, jandarmii sunt obligati sa respecte absolut toate ordinele legale, chiar daca sunt sau li se par imorale.
            5. Intotdeauna exista multe feluri de a executa un ordin: cu rapiditate si dand dovada de multa initiativa, sau fara tragere de inima.
            6. Da, am raspuns deja la 4. Ba chiar si atunci e complicat tare de tot pentru cel care face asta.

      • Tavi spune:

        1. Persoanele acelea apar pe inregistrări că au infăptuit infracţiuni in data de 7. Acestea pot fi conduse la sediul poliţiei pentru cercetări, mai ales că in cazul gardului celor de la Chevron a fost depusă plângere.
        2. Cei care au fost loviţi pot scoate certificat medico-legal și depune plângere.
        3. Până să sosească la Pungești „ajutoarele” protestatarilor, manifestaţia a fost pașnică. Localnicii nu aveau nici petarde, nici bâte și nici nu au aruncat cu pietre in jandarmi.
        4. S-a intrebat cineva de ce jandarmii nu au folosit bastoanele?
        Imi pare rău că nu am timp să discutăm pe larg despre aceste lucruri. Trebuie să ne respectăm oamenii legii, fie că sunt de partea noastră, fie că nu. Dacă ar fi fost o calamitate in zonă și jandarmii, conform aceleiași Legi 550/2004, ar fi intervenit să ajute localnicii din comuna Pungești, sunt curios câţi dintre tinerii veniţi in data de 7 decembrie le-ar mai fi intins o mână de ajutor.

        • Mihai Papuc spune:

          1. Banuiesc ca pentru a ridica infractori este in regula sa intre intr-un local public. Dar nu le trebuie un mandat, totusi, pentru a intra intr-o locuinta particulara?
          2. Chiar daca cei care au fost loviti pot depune plangere, nu inseamna ca se si intampla ceva, din pacate. A se vedea exemplul jandarmului care i-a rupt picioarele unui protestatar la inceputul lui 2012 – abia dupa un an a fost deferit procuraturii, dar intre timp s-a lasat o liniste asupra cazului. Si uite ca se fac in curand doi ani de la acel abuz.
          3. Din informatiile pe care le am de la unele persoane care au fost la Pungesti, tocmai cei cu batele si fulare pe fata, cei care au instigat la violenta si au fost primii la daramarea gardului, au fost ignorati de fortele de ordine. Nu au fost scosi din randul manifestantilor inainte de incident – desi aveau bate si incitau la violenta, si nici nu au fost retinuti dupa. Ei au disparut frumos de la fata locului, dar au fost retinuti manifestanti pasnici – de exemplu Erwin Albu si Willy Schuster.
          4. Nu m-am intrebat, cei drept, dar daca tot ai ridicat intrebarea, ma gandesc eu ca nu erau intrunite elementele necesare pentru folosirea lor – ca folosirea bastoanelor este vizibila, si trebuie sa fie justificata. Dar in mai multe filmari se vad jandarmi care folosesc bocancii sau pumnii pentru a „atinge” protestatari mai vocali – atentie! mai vocali, nu mai violenti!

          Sunt de acord cu respectul fata de oamenii legii – el ar trebui sa fie chiar neconditionat. Dar asta presupune si un control intern foarte strict, cu pedepsirea celor care gresesc sau abuzeaza.

        • razvan spune:

          M-a ajutat Dumnezeu sa mai vad pe unu` care nu priveste doar dealurile verzi ! 🙂

  2. Pingback:Nasul TV » Un jandarm care bate ţăranii de la Pungeşti câştigă peste 7.000 de lei pe lună

  3. razvan spune:

    Majoritatea puterilor mondiale s-au dezvoltatpe baza exploatarii resurselor naturale.
    Peste tot in lumea aurul se exploateaza prin cianura, iar gazele de sist prin „fractionare hidraulica”.

    Romanilor le place sa priveasca dealurile patriei, cu pantalonii rupti in fund si morti de foame !!!

    • Onu spune:

      Nu zau, Razvan? Si strabunicii mei isi prajeau doua ochiuri dimineata si n-aveau gaz. Aveau insa o apa de puteai sa speli o rama. Si minte, care tie iti lipseste. Mai erau si iubitori de pamant si tara. Ca daca n-ar fi fost astia de azi n-aveau nice ce conduce nici ce vinde. Si daca erai mai destept ti-ai fi dat seama ca dealurile patriei pot sa aduca mai mult venit, pe termen mediu si lung, daca raman verzi si frumoase decat pustiul care ramane pentru un catig pe termen scurt al stapanilor tai. Decat sluga cu lant de aur, mai bine stapan cu pantalonii rupti in fund. De foame, in Romania mor doar prostii si slugoii. De fapt asta deranjeaza.

      • razvan spune:

        Onu, mintea imi lipseste pentru ca nu am plecat din tara asta condusa de oameni obedienti, exact asa cum esti tu. Vreti toti pensii mari, salarii mari, autostrazi si servicii sociale, insa nu faceti nimic pentru asta, ba da faceti…. va uitati la dealuri inverzite si sperati sa fie cannabis !
        Crede-ma, duc o viata foarte buna din punct de vedere financiar, insa mi-e mila de omuleti ca tine care nu vreti sa faceti nimic, insa behaiti sa aveti totul !

        • Mihai Papuc spune:

          Eu stiu despre mine si altii ca mine care vrem doar sa se respecte legile tarii. Vrei sa iti enumar cate legi sunt incalcate de guvernanti special pentru Chevron?

    • gaby spune:

      Draga Razvan, poate ai creierul spalat sau poate nu-l ai deloc, dar tu chiar crezi ca o sa-ti dea gaz ieftin cineva? Exploatarea o fac americanii, nu romanii. Ce gaz ietin? 3% redeventa? Vine U. E. si-ti liberalizeaza pretul gazului cand vor muschii lor. Chiar crezi ca le e mila de noi, saracii romani , si ne da mocca ceva. Mai citeste si tu !

      • razvan spune:

        [eidtat], tu ai o problema cu exploatarea in sine, sau cu modalitatea in care a fost intocmit contractul. Va meritati soarta ! [editat] nu intelegeti ca, daca vrei sa contruiesti CEVA , TREBUIE sa sacrifici ALTCEVA ! Mi-e mila de voi. Uitati-va la dealuri, ca oricum nu o sa aveti dupa ce bea apa aia curata, fiind nu aveti ce manaca !!!

        • Mihai Papuc spune:

          Razvan, prima criza mondiala nu va fi cea a gazului, ci cea a apei, pe undeva prin 2020, conform unui studiu al Bancii Mondiale. Iar daca energie se mai poate obtine si din alte surse, nu neaparat gaz, cand nu mai ai apa ce faci, de unde o iei? Eu am fost in Afganistan si am vazut ce inseamna lipsa apei, acolo un pet de 0,5 litri de apa plata era o moneda excelenta de schimb cu localnicii. Asa ar trebui sa arate si Romania, sa vina Chevron sa ne arunce in marinimia lor cate o sticla de apa din masina?

          Si de ce trebuia sa sacrificam noi ceva, de exemplu, dar cei de la New York au refuzat asa ceva? Sau cei din Franta? Pentru ca in ambele locuri este interzisa fracturarea hidraulica.

          • Sebastian spune:

            Lasati-l..copilu’ asta e in lumea lui SF. E o cauza pierduta. Va pierdeti timpul cu el. Nu poate gandi mai mult decat vede cu ochii pana la orizont. Pentru el lumea inseamna doar ce se vede. Are impresia ca toate sunt bune si frumoase daca ai bani. Insa banii pot arde, banii se pot rupe sau banii, cum a facut Hitler, pot fi ignorati de maine si de nerecunoscut. Spre exemplu, un stat sau mai multe, nu mai recunosc moneda unui alt stat. Pentru ca asa vrea muschii lui sau muschii lor. De ce? Pai, banii sunt niste hartii, de regula. Banii n-au echivalent in AUR sau alte metale pretioase, ca alta data. Pur si simplu hartie igienica. Azi iti dau banii si maine fiind puternic, ma C’C pe moneda ta sau ti-o devalorizez ca sa nu mai zic de ignorarea unei monede nationale. Si atunci ce mama pi.dii masii faci cu banii astia „multi” pe care ii primim noi? Te intreb eu pe tine, daca tu esti chel, nu mai ai nimic! Nici macar pamantul de sub picioare!! Unitatea nationala este cea mai puternica avutie a unui stat! Daca ti-ai pierdut-o astazi, esti ca o oaie singura in mijlocul unei haite de lupi. Dar daca esti in turma si mai ai vreo doi caini pe langa tine, ai mai multe sanse sa scapi. Ti-am explicat si babeste, cum vine treaba. Iti alegi pe care varianta vrei s-o-ntelegi…

    • sist spune:

      esti angajatul lor cumva?sa-ti dea D-zeu dupa voie,sa te saturi de ars in gaz ieftin ,sa bei apa otravita si sa manci….

      • razvan spune:

        Cand evoci numele Domnului , scrie-l corect. Iti e lene sa scri „Dumnezeu” si vrei sa porti o discutie cu mine? Esti patetic. Nu sunt angajatul Chevron, sau Gold Corporation, insa resursele naturale ale Romaniei TREBUIE EXPLOATATE, iar asta e singura varianta !!!

        • Mihai Papuc spune:

          Exploatarea resurselor ca singura varianta de a asigura bugetul unei tari se practica numai in lumea a III-a. Bine, acum poate ca ai dreptate, om fi deja acolo dar nu ne dam seama. S-ar putea ca mutarea in Congo sa nu mai fie o varianta – noi sa vrem, dar sa nu ne doreasca ei acolo.

        • io spune:

          Daca tot vrei „sa scrii” „patetic” cred ca-ti trebuie alt ocntext, altminteri as zice ca-i gasesti mesajul lui sist emotionant 😉
          Trebuie exploatate? Depinde! Ar trebui facut acst lucru doar daca beneficiile sunt (mult) mai mari decat pierderile si asta calculat pe termen lung.
          Altfel, de exemplu hai sa radem toate padurile tarii, ca tot sunt resurse naturale si TREBUIE EXPLOATATE.

        • ada spune:

          Vin si te intreb Prealuminate Razvan-care esti. De ce ne-a trebuit UE? Iti spun eu…ca sa fim sluga la stapan. Romanika asa cum e ea era o amenintare pentru multe state din Europa, iar cu ajutorul strategiilor neortodoxe au actionat la „iubitorii de arginti”, la „curvele masculine ” care ne conduc acum. Oare chiar nu mai exista in tara asta oameni care sa paota face ceva pentru tara asta? Oare au murit sau au plecat in strainatate toti oamenii inteligenti? Oare chiar nu ne putem gospodari singuri? Neaparat trebuie sa cersim bani de la FMI (cu dobanzi vest europene) ca sa avem cu ce plati pensiile? Sa ajuns sa aducem tractoare second hand de prin Germania si Anglia iar la noi s-a inchis uzina. La Marsa se faceau camioane care concurau cu firme de prestigiu (MAN, Renault, Scania, DAF) dar am fost scosi de pe piata. De ce? Ca sa dicteze cei de la Bruxelles ce e bine pentru noi. Ca noi nu suntem in stare!? Au venit pana si chinezii sa ne taie padurile si sa trimita cherestea in Germania pentru mobila pe care o gasim in magazinele autohtone. De ce s-a inchis CPL-ul? Doar se facea mobila buna si cu simt de raspundere? Acum am ajuns piata de desfacere si atat.
          Razvanel din ce scrii tu pe aici dai dovada de un pusti cu mintea cruda, care inca il mai tine mama „langa fusta ei”, habar n-ai ce inseamna munca atat fizica cat si intelectuala. Stii sa arunci cu vorbe in loc sa analizezi substraturile actiunilor ce se desfasoara in jurul tau. Nu sunt xenofob, dar nu pot sa accept sa vina turcul sa imi faca paine (tot din graul nostru autohton) cand eu am Pambac-ul in oras. Sa vina Germanul sa-mi vanda propriul gaz sau curent electric. Sa nu incap de tigani pe la policlinici si spitale cand eu platesc lunar asigurare de sanatate. Revin la intrebarea de mai sus: Oare suntem atat de tampiti de nu suntem in stare sa ne autogospodarim? Trebuie sa vina strainii sa ne invete cum se face o injectie, cum sa ne educam copiii, cum sa taiem porcul de craciun in asa fel incat sa nu fie stresat? Hai …ma lasi cu aberatiile tale? Ti-a mai scris cineva aici ca esti irecuperabil si ii dau dreptate.

    • george spune:

      Da , aici ai dreptate ! Majoritatea puterilor mondiale s-au dezvoltat pe baza exploatarii resurselor naturale. Dar si le-au exploatat singuri ! Nu si-au dat avutia pe mana unor raufacatori mondiali ca Chevron, pentru ca apoi sa primeasca praful de pe toba ! Asta-i diferenta !

  4. ddd spune:

    [editat], noi avem cea mai buna zona pentru a transforma in curent , prin eoliene, dar preferam sa ne vindem pe nimic, ba sa mai si otravim apele si solul…nu ai cum sa nu vezi ca sunteti in mare eroare…basca, de ce nu se doreste a se negocia direct cu rusii, ci prin smecheriile unora, care umfla pretul aiurea? Nu vedeti ca va plangeti ca sa aveti pentru ce sa sustineti ca asta ne trebuie? Cati au explorat gaze de sist au nenorociri, iar Chevron ofera 150 de milioane de euro, in caz de ceva probleme? De ce nu 3-4 miliarde, sa ii vad atunci ![editat]

  5. razvan spune:

    Propun sa oprim constructia de masini si fabricile de orice fel, pentru ca POLUEAZA. Propun sa nu mai fie nici un autoturism pe strazi, pentru ca POLUEAZA, propun sa fim toti agricultori, dar cu sapa si lopata fara tractoare care…. POLUEAZA, propun sa nu mai faceti focul in soba… pentru ca POLEAZA si propun sa trati toti in pesteri si sa mancati lilieci… aia nu POLUEAZA !!!

    • Mihai Papuc spune:

      Razvan, eu unul nu sunt absurd, dar nu accept prostia cu „exploatarea resurselor – singura sansa economica”. Tocmai ziceai de industria constructoare de masini: stii ca Renault isi va restrange activitatea in Romania? Asta pentru ca ai nostri guvernanti refuza sa faca autostrada pe care le-au promis-o inca de la privatizarea Dacia, desi, culmea, aceasta ar fi platita in proportie de 85% din fonduri europene. Lipsa autostrazii Pitesti – Sibiu creste costul fiecarei masini produse de Dacia cu 60 de euro, tocmai de asta francezii isi muta treptat productia in Maroc.

      In caz ca nu ai inteles, vorbesc de Dacia, cei care produc direct vreo 3% din PIB-ul Romaniei. Iar lor li se adauga si cei de la Ford, care au nevoie de aceeasi autostrada.

      Deci nu este vorba despre poluare, ci despre minciuna: minciuna guvernantilor, carora li se opun niste tarani simpli si cei care le admira rezistenta!

  6. Pingback:Un jandarm care bate ţăranii de la Pungeşti câştigă peste 7.000 de lei pe lună | .::: CALIN ADRIAN :::.

  7. razvan spune:

    Alex, eu sustin orice proiect pentru exploatarea resurselor naturale ale Romaniei, insa oamenii ca tine nici macar nu stiu de ce sunt impotriva acestui proiect. Daca vrei poti fi impotriva modalitatii in care a fost intocmit contractul, iar in cazul acesta te sustin, insa sunt multi care habar nu au de ce sunt impotriva. As putea si eu sa te jignesc, insa nu prea am chef acum, poate mai tarziu !

  8. alex spune:

    Inchei spunandu-ti atat……in urmatorii 20 -30 de ani ….pana ce nu mor toti comunistii asa vor fi toate contractele….noi nu o sa fim instare sa ne exploatam resursele singuri …pentru ca pe EI ii intereseaza sa se imbogateasca EI …nu ROMANIA….

    Tu zici ca noi suntem prosti ca nu stim sa ne extragem reseursele….nu s-a pus problema pana acum sa le extragem noi…..ci sa le extraga altii cu redevete de 3%….

    PS: sunt impotriva acestui proiect intrucat prefer sa fim parliti ca si pana acum decat si parliti si cu resursele luate si cu solul in pioneze….ca se se imbogateasca altii…..

  9. George spune:

    Corect, gresit, cum o fi, dar daca oamenii nu vor sa faca un lucru, de ce nu e respectata dorint lor? Poate sunt prosti, poate raman saraci si inapoiati, dar daca asta e vointa lor, de ce trebuie siluiti? Nu de asta mergem la vot? Nu de asta se cheama democratie, si nu dictatura?

    • razvan spune:

      George, tu iti poti exprima dorinta de a vrea sau a nu vrea un lucru, DOAR pe proprietetea ta ! Daca Chevron a cumparat un teren, este proprietatea lor, si pot face ce vor cu el. Modalitatea de extragere NU se poate schimba, insa CONTRACTUL DA !

      • Mihai Papuc spune:

        Razvan, sa zicem ca eu sunt vecin cu tine. Tu ai o pensiune si faci bani frumosi, eu ma apuc si fac un depozit de deseuri toxice la mine in curte? E ok asa? Ca doar e proprietatea mea, nu?

        • Sebastian spune:

          [editat] omul asta habar nu are de legi! Sau langa curtea lui imi construiesc ditamai zgarie-norul de nu mai vede lumina soarelui in veci! Cum spuneam, eu un copil idiot si cretin care traieste in lumea lui. Fara suparare… 🙂

  10. Dan spune:

    Bai, Razvan, eu te inteleg cand zici ca esti pentru ORICE proiect pentru exploatarea resurselor naturale ale Romaniei. Tu stai departe de zonele de exploatare si speri ca peste niste ani sa platesti mai putin pentru gaze. Tu iti vezi interesul, asa cum il vad vedetele de la Hollywood care mor de dragul maidanezilor, stiind ca nu exista sanse sa fie muscate vreodata.

    Dar ia incearca sa te pui in situatia celor de la Pungesti.
    Tu i-ai lasa pe unii sa exploreze langa casa ta stiind ca nu ai nimic de castigat, insa peste un an o sa bei apa din cisterna, pentru ca apa va fi contaminata?

    De ce nu castiga nimic cei din Pungesti? Chevron o sa foloseasca tehnologia horizontal drilling. Au cumparat ceva pamant de la primar sau vreun alt smecheras si de acolo o sa foreze pe orizontala pe sub toata zona Pungesti.

    Dar e usor sa-ti dai cu parerea cand esti la sute de km distanta…

    • razvan spune:

      Cine moare de dragul maidanezilor care traiesc in orase, este un IDIOT. Maidanezii nu au ce cauta la un loc cu oamenii, astea sunt legile naturii, la fel cu nici tu sau eu, nu avem ce cauta in savana africa…. nu e locul nostru acolo. La fel cum nimeni nu poate trai in padure, acolo e locul animalelor salbatice, asa cum in orase e locul oamenilor.
      E SIMPLU.

      Acum sa revenim la oile noastre : Inteleg, ca toti sunteti pentru exploatarea resurselor naturale ale Romaniei, insa unii au probleme cu contractul(cu care si eu sunt de acord) iar altii au probleme cu modalitatea de exploatare.

      De ce nu facteti o petitie pentru schimbarea contractelor si NU a exploatarii in sine…. pentru ca aceasta este SINGURA modalitate de extragere a gazelor de sist(o resursa naturala indispensabila)

      Haideti sa va intreb altceva : Cum ar fi aratat Dubaiul acum, daca nu exploatau resursele minerale? Daca nu stiti va spun eu… ar fi fost desert, iar oamenii ar fi murit de sete si de foame. Acei oameni au fost inteligeti si au stiut sa profite de resursele lor naturale! Bafta !

      • Mihai Papuc spune:

        Razvan, de ce crezi ca gazele de sist ar fi o resursa indispensabila? Eu stiu ca gazele naturale pot fi inlocuite in mixul energetic, sunt destule alternative.
        Dar stii tu inlocuitori pentru apa? Sau pentru mancare? Pentru ca acestea sunt puse in pericol la Pungesti si pe vreo 60% din teritoriul Romaniei, concesionat catre diverse companii pentru explorarea / exploatarea gazelor de sist.

  11. diaspora spune:

    Razvane tata las-o ca nu ai nici o treaba. Gazele de sist sunt ineficiente comparand profitul nostru, a romanilor cu distrugerea care se anunta pentru exploatarea lor.
    Cum a spus un antevorbitor: Energie regenerativa, curata, data de mama natura gratis. De aia nu ai auzit?? Tu esti inca din epoca de aur cu gaze si petrol……..
    Apa curata si aer curat sunt indinspensabile….sau tu respiri si bei gaz???
    Na fratilor, uite de ce suntem unde suntem….

    • razvan spune:

      Diaspora, suntem unde suntem, pentru ca nu am exploatat resursele naturale ale Romaniei ! Avem atatea resurse incat am ajunge la nivelul Germaniei daca am sti sa le explaoatam. De 20 ani toti fura din Romania, iar acum cand am inceput sa exploatam, si sa incepem sa ne dezvoltam, au aparut „tinerii frumosi si liberi”(cum zice Badea), care sufera ca nu castiga nimic de pe urma acestei explaoatari si sunt impotriva ei, fara sa stie exact de ce !

      • Mihai Papuc spune:

        Razvan, nu ai vrea mai bine sa-i ajungem pe japonezi? Ca aia nu au exploatat niciun fel de resurse minerale. Cum or fi reusit, bietii de ei, sa se dezvolte atunci?

        La polul opus, hai sa ne uitam la „democratiile” din Africa si America Latina care au practicat pe scara larga exploatarea resurselor minerale. S-au dezvoltat toate de au ajuns Germania din urma, nu-i asa?

        • razvan spune:

          Mihai, sunt de parere ca o tara trebuie sa se dezvolte, sa avanseze, sa se autosustina, reducand importurile de orice fel. Romanilor ne lipsete metalitatea poporului japonez sau german, in schimb avem obedienta popoarelor latine sau africane.

  12. Adrian spune:

    Razvane, tu esti cel mai activ comentator la acest articol, se pare ca stai toata ziua pe net. Ori nu ai de lucru, ori primesti bani pt a face propaganda. Da, sa sti ca stim ca exista persoane care primesc bani sa stea toata ziua pe net sa faca propaganda Chevron etc. Ca sa clarific celor care citesc ( cu tine nu imi bat capul avand in vedere ca esti omul lor).
    1. Zice Razvan ca vom avea noi gaz ieftin. De la ce vrea razvan sa va distraga atentia e ca statul Roman va avea doar redeventa de 3 %, Gazul merge unde vrea muschiul proprietarului(Chevron , Gazprom) Cand s-a vandut petromul la OMV s-a ieftinit benzina?
    2. Nu va mai trebui sa cumparam gaz de la rusi. De la ce vrea razvan sa va distraga atentia e ca Gazprom(Rusia) va exploata gazele de sist din Bihor(e posibil si din alte judete, de Bihor stiu sunt sigur).
    3. Lui razvan ii este frica, ca nu va avea cu ce sa-si incalzeasca ouale 😉 dar nu il deranjeaza ca se va distruge turismul sau ca multi oameni vor raman fara apa potabila si va trebui sa aiba rezervoare in curte pe care vor trebui sa le umple periodic (pe bani) ca sa aiba de baut. Nu va mai creste porumbul , gaina va fi taiata ca sa nu moara de foame, si asa , amicul nostru razvan va avea gaze(ca tot isi da aere) dar va ramane fara oua 😉

    • andrei spune:

      Like!

    • razvan spune:

      adriane(cu „a” mic intentionat”), sa sti ca sunt platit sa ma contrazic, cu tine de constiinta. Da, constiinta nu ma lasa sa te vad cum tu, esti solidar cu oamenii din Pungesti, fara sa sti de ce ! Vreau ca resursele naturale ale Romaniei sa fie EXPLOATATE, dar sa fie exploatate de romani pentru romani. !!!

      1. Nu spun ca vei avea gaz ieftin daca il va exploata Chevron. Redeventa de 3% este o mare idiotenie, luptate-te pentru asta „tinere frumos liberi fara creier” ! Ce treaba are Petromul cu OMV-ul si cu pretul carburantului ? Esti prea redus sa-ti explic despre unde se decide pretul barilului de petrol.

      2. adriane, daca NOI romanii v-om exploata gaze de sist… NU v-om mai fi obligati sa-l cumparam de la rusi, din pacate il exploateaza Chevron. Tu oricum ai fi impotriva ,si nici aici nu sti de ce !

      3.Mie are cine sa-mi incalzeasca orice parte a corpului, sunt multi/multe tinere sperante, exact cum esti tu, care pentru 10 Euro ar face orice(doar sa nu polueze), stai linistit o sa ne protejam !

      • Mihai Papuc spune:

        De turismul din Sucevita si Putna ce zici? Pentru ca si pe aici unii vor sa vina dupa gaze de sist.

        • razvan spune:

          Mihai, mi-a facut placere. Fiecare face ce vrea, aveam o zi libera azi si vroiam sa vad motivatia voastra. Nu ma intereseaza de exploatarea gazelor de sist, exploatarea de aur sau problema maidanezilor. Am iesit in strada cand altii isi facea somnul de frumuseze, fara sa fi putut face o schimbare radicala. Suntem niste papusi nesemnificative in mana unui papusar care controleaza totul la nivel mondial ! E deja luni, va doresc o saptamana frumoasa ! 😉 Bafta cu anti-orice-ul !

          • george spune:

            Din pacate, problema cu papusarii este cat se poate de reala ! Nu stiu daca suntem suficient de puternici ca sa contracaram singuri amenintarea lor, dar hai macar sa fim uniti noi, intre noi, romanii si sa nu ne mai lasam furati ca-n codru de straini fara Dumnezeu care vin la noi sa faca profit cu orice pret !

        • i.sygma spune:

          Mihai Papuc, te-aş ruga să-mi dai un argument în sprijinul cenzurării postărilor mele.

          • Mihai Papuc spune:

            Desi sunt de acord cu tine in aprecieri, mai ales cele privitoare la folosirea limbii romane, comentariile tale contineau atacuri la persoana, de aceea le-am sters. Chiar in cazul discutiilor in contradictoriu, vreau sa pastram un limbaj civilizat. Daca doresti sa contrezi ceva, ia-te de ideile lui Razvan, nu de persoana sa.

            Bineinteles, am sters si comentariile lui Razvan in care te ataca pe tine.

            Incurajez libertatea de exprimare – tocmai de aceea puteti posta comentarii fara ingradire. Dar moderez comentariile care trec peste niste limite – mai multe detalii aici: http://mihai.papuc.org/despre/

    • razvan spune:

      1. stau pe internet toata ziua pentru a convinge tineri frumosi si liberi fara creier ca resursele naturale ale Romaniei trebuie exploatate, poti sa crezi ca sunt platit pentru asta ;
      2. daca o sa exploatam gazele de sist nu v-om mai fi obligati sa-l cumparam de la rusi de 5 ori mai scump ;
      3. omv-ul si petromul nu au nici o legatura cu pretul carburantului, esti prea redus sa intelegi unde se decide pretul barilului de petrol ;
      4.daca romanii v-or exploata gazele pentru romanii, vei fi total impotriva , fara sa intelegi de ce ;
      5. poti sa-mi incalzesc orice parte a corpului cu tineri frumosi si liberi, exact ca tin, care pentru 10 euro ati face orice …. doar sa nu polueze ! Stai linistit ne protejam ;
      6. Turismul este la fel de dezvoltat in Pungesti cum sunt circumvolutiunile pe creierul tau ;
      7. porumbul care nu mai creste si gaina care moarte de foame, este o intamplare dintr-un basm de gradinita ;
      8. ROMANIA trebuie sa evolueze, sa se dezvolte, sa-si exploateze resursele naturale, e greu pentru sa intelegi, tu fiind vreun pustnic care iubesti oile, iar singurele gaze folosite de tine sunt cele pe care le emani dupa o iahnie de fasole, sub plapuma.

  13. Daniel Giurca spune:

    @Razvan: Am citit toate comentariile. Nu o spun cu rautate, dar autosuficienta si aroganta cu care iti expui argumentele te descalifica din start. Modestia este o trasatura de caracter care ar trebui sa defineasca orice persoana inteligenta si educata. Esti o persoana documentata dar cumva esti subiectiv in documentarea ta. Incearca subiecte precum peak oil si permacultura. Numai bine iti doresc!

    • razvan spune:

      Daniel Giurca, nu o spun cu rautate, dar aroganta si autosuficienta nu influenteaza argumentele pe care le sustin. Sa inteleg, ca daca ti-as argumenta pe un ton mai blajin, supus si elevat, mi-ai acorda mai multa atentie, sau … ai fi dea cord cu mine? Ma indoiesc de asta.
      Am cautat ce inseamna „permacultura”… nu stiam. Daca o gasesc interesenta o s-o studiez . Bafta !

  14. pentru razvan spune:

    tu sustii ca doar esti platit sa-ti pierzi vremea p’aci ca doar altceva de castigat tu personal de pe urma exploatarilor nu vad sa ai.

    • razvan spune:

      🙂 Pentru „pentru razvan”, am intrat pe acest forum pentru a va vedea argumentele. Atat ! 😉

  15. doina grecu spune:

    Este evident ca Mihai si Diaspora au ABSOLUTA dreptate. Toate punctele dvs de vedere sint corecte. Razvane, pacat.
    Tot respectul pentru cei ce inteleg Romania si pe Romanii ei, inteleg cine este Chevron-ul, cine sint Americanii care in loc sa exploateze la New Jersey, ii incaleca ” democratic” samavolnic pe Romani….
    ce inseamna un stat politienesc…. Dar mai ales, cu ce ne alegen noi Romanii din asta? Niscai televizoare cu plasma, ceva celulare, moarte foarte timpurie, o tara vinduta. Daca pierdem Pungesti-ul si Rosia Montana pierdem si Romania.

  16. doina grecu spune:

    Razvane, nici eu nu vreau sa te jignesc, .”poate mai tirziu” dar esti complet pe dinafara. Pozitia ta de .”inginer onest” nu merge in vijelia si miselia de acum. Ce Dumnezeu, nu vezi ca totul este Politica, politica corporatista, globalista si ca sintem 1% ? Si deci ” „qui prodes”? Romania ta si ingineria ta este o lume virtuala. Adevarul este altul. Uite-l, e linga tine.

    • razvan spune:

      Doina Grecu, ma flateaza faptul ca nu vrei sa ma jignesti . Consider ca inteleg mai bine ca 99% din populatie in ce tara traim, in nici un caz nu sunt „complet pe dinafara”. Pozitia mea nu e de „inginer onest”, nu sunt si nici nu am de gand sa ajung. De la jumatate ai luat-o pe aratura, asa ca nu mai comentez ! Săru’ mâna !

  17. eu spune:

    Ba fratilor,daca se apuca de extras pe o anumita zona nu se mai poate cultiva nimic,noi cei care suntem din zona nu vom mai putea utiliza pamantul,animale,pasari,baraje unde sunt pesti ,totul va fi gol.Oamenii de aici cu ce sa supravetuiasca sa se duca in SUA sa extraga ca acolo e interzis in peste 25 de state extragerea gazelor de sist.

  18. adrian spune:

    Specialistule Razvan ,mare sustinator al dezvoltarii si exploatarii resurselor, fugi la cei pe care-i lingusesti si care te-au pus sa faci propaganda pro Chevron si nu te mai simti nevoit sa dai replici ca ni se apleaca .Fugi si arata-ti activitatea intensa si sigur vei mai primi ceva firmituri de ciugulit,sau poate ca esti din ceilalti care rod osu al mare?Tot ii dai cu gaze mai ieftine ,da gazu romanesc de ce tre sa-l aducem la pretul celui rusesc, ca doar nu au acelasi cost de productie si transport?Benzina de ce trebuie sa o platim la fel ca cei din UE cind salariile noaster sunt la nuivelul care sunt,deci si costuri de productie si livrare mai mici?Asa ca nu mai insista pe pretul mai mic la gaze ca nu exista asa ceva,vom plati tot la nivel european din salariile noastre de romani vinduti de toti nemernicii care odata alesi si-au batut joc de tot ,toate si de toti.

    • razvan spune:

      Esti foarte pesimist si imi pui intrebari la care nu poate sa-ti raspunda decat domnul Traian Basescu, care ne conduce de 23 ani si pe care unii, inca il venereaza !

  19. Pingback:Un jandarm care bate ţăranii de la Pungeşti câştigă peste 7.000 de lei pe lună | Blackjack's Blog

  20. razvan spune:

    Ca un ultim comentariu pe acest forum :
    „TARA NOASTRA AUR POARTA, NOI CERSIM DIN POARTA-N POARTA !!!” ;
    „TARA NOASTRA AUR POARTA, NOI CERSIM DIN POARTA-N POARTA !!!” ;
    „TARA NOASTRA AUR POARTA, NOI CERSIM DIN POARTA-N POARTA !!!”
    Cu deosebita consideratie,
    Razvy (cu „y”) 😉
    Au revoir !

  21. Adrian spune:

    razvane, lasa-ma cu constiinta, Nu cred ca ai asa ceva. Studiaza si tu putin care sunt efectele fracturarii hidraulice, si intreaba-te de ce tari avansate ca si Franta si Germania au interzis exploatarea. Cat despre gazul ieftin pe care sper sa il ai la gaze, e doar praf in ochi . Ca il exploatam noi sau americanii sau rusii, pretul va creste cu 10% anul viitor si cu 12% pe an in perioada 2015-2018.
    Dincolo de asta sa sti rasvane ca s-au dezvoltat tehnologii (multe inventate de Tesla) care produc energie gratuita sau foarte ieftina. Doar ca, companiile petroliere au cumparat patentele si le tin blocate ca sa isi pastreze monopolul. Bineanteles vei spune ca astea sunt SF-uri pt ca dragul de tine nu le-ai vazut la televizor. Cei ca tine candesc ca daca nu apare la TV nu exista. Spune-mi acum cine e spalat pe creier.
    P.S. ma bucur ca gasesti fete care sa-ti incalzeasca ouale pt 10 euro. Sincer nu ma mira ca trebuie sa platesti pe cineva pt asemenea experiente 😉

  22. Pingback:Un jandarm care bate ţăranii de la Pungeşti câştigă peste 7.000 de lei pe lună | Arsenic

  23. Shalimar spune:

    In loc sa asistam impasibili la poluarea tinuturilor romanesti n-ar fi mai simplu sa optam pentru energiile nepoluante? Avem atatea cursuri de apa care sa genereze energie electrica.Putem exploata energia solara si eoliana care sa genereze aceeasi energie electrica. Sau am putea sa ne amintim de TESLA. Exista atatea alternative nepoluante, dar guvernantii nostri se incapataneaza sa ne vanda unor straini pentru niste amarate de redevente si pentru niste spagi care le ingroasa lor si obrazul si buzunarele. Insa uita domnii guvernanti ca dintr-un mediu otravit vor manca si ei intr-o buna zi aceeasi mancare otravita, vor respira acelasi aer imbacsit de noxe. Asta bineinteles daca vor mai avea ce manca si daca vor reusi sa traiasca doar cu masca de gaze pe fata si tubul de oxigen in spate.
    Ti-as spune Razvane, ca-ti poti incalzi … ouale ( si la propriu si la figurat ) si cu energie electrica. Cu energie electrica poti incalzi si locuinta si nu e nevoie sa distrugi mediul inconjurator ca sa obtii confortul pe care ti-l doresti. Razvane, sper ca stii suficienta engleza ca sa poti intelege urmatorul material:
    http://chevrontoxico.com/
    Si tot pentru tine Razvane, dar si pentru toti cei interesati recomand vizionarea documentarelor GASLAND.
    http://www.apologeticum.ro/2012/02/video-gasland-hd-full-otravirea-voita-a-apei-un-documentar-despre-metoda-fractionarii-hidraulice-motivand-exploatarea-gazului-vor-de-fapt-sa-distruga-panza-freatica/
    Poate ca asa vei intelege, Razvane, ca dezastrul produs de fracturarea hidraulica nu se rezuma doar la un teren de 300-500-1000 mp. Si poate ca asa vei intelege ca odata instalata prima sonda va urma si a doua si a treia si … le vei pierde numarul…Numarul sondelor se va pierde in smogul prin care vei cauta zadarnic sa mai vezi drumul, sa mai vezi un viitor… Si, intelege Razvane, ca apa odata contaminata, va fi contaminat totul, de la pestele din rau pana la produsele agricole ce vor ajunge si pe masa ta.
    In ceea ce priveste interventia jandarmilor in cazul Pungesti, eu personal, consider ca se comite un abuz, ca statul de drept devine pe zi ce trece un stat politienesc. Sunt de acord ca unii jandarmi au avut un comportament deplasat, total neadecvat, dar haideti sa-i judecam doar pe aceia care au comis abuzuri. Pentru ca sunt convinsa ca si ei se afla, cum bine a zis cineva, intre ciocan si nicovala. Ordinul se executa. Si au de ales, asa cum a spus si dl. Mihai, intre a executa ordinul mai fara tragere de inima sau cu exces de zel. Ar mai putea alege daca sa execute sau nu. Dar stim si noi ce inseamna refuzul de a executa ordinul superiorului. Sigur, ar putea sa renunte la a fi jandarmi si astfel nu ar mai fi obligati sa execute… ordine… Dar partea proasta este insa ca multi jandarmi nici nu cunosc legislatia si habar nu au daca ceea ce li se cere sa faca este legal sau nu, este justificat sau nu.
    Insa ceea ce ma doare cel mai mult este lipsa de unitate a acestui popor. Ne-au furat istoria si uitam cine suntem. Ne taie radacinile si noi ne imbatam cu apa rece gandind ca tot ce conteaza este prezentul uitand sa ne gandim si la viitor. Ne fura resursele naturale si unii dintre noi se bucura de „progres” si se amagesc ca le va fi mai bine. Ne calca in picioare in propria tara, in casa la noi si multi dintre noi se gandesc ca cei cativa firfirei aruncati in fata de companiile straine justifica toate abuzurile la care suntem supusi.Stam si facem temenele cand la SUA cand la UE. Mai tragem cate o temenea si catre rusi. Si-mi amintesc de o zicala:”Capul ce se pleaca sabia nu-l taie”. Asa o fi, dar capul plecat nici nu mai vede cerul si soarele. Si cum pestele de la cap se impute, cum zice un alt proverb romanesc, ar trebui sa intelegem ca problemele noastre pleaca de la cei care ne conduc. Ar trebui sa cautam cauza si s-o suprimam daca nu mai dorim sa genereze efecte nedorite. Cei care ne guverneaza nu trebuie sa uite ca au fost alesi sa ne guverneze in numele nostru si pentru binele nostru, nu impotriva noastra. Trebuie sa priceapa ca au fost alesi sa ne reprezinte. NU NE SUNT STAPANI!

  24. ion ion spune:

    tovarase autor , esti profund dezinformat privind solda jandarmului bataus. slab.

    • Shalimar spune:

      Dle. ion ion, este posibil ca un colonel de jandarmi sa aiba 7.000 de ron salariu, dar asta nu inseamna ca toti jandarmii au acelasi salariu. In articol se discuta despre solda unei singure persoane, si anume, a unui colonel. Sa nu punem semn de egalitate intre solda unui colonel si cea a unui sergent, plutonier, etc. Sunt insa de acord ca titlul articolului e de natura a crea aceasta confuzie dat fiind faptul ca nu dl colonel a iesit pe strada sa bata efectiv oamenii ci doar a dat ordinul pe care altii l-au executat cu exces de zel. Jandarmii de rand ce au fost trimisi in dispozitiv nu au nici pe departe 7.000 de ron pe luna solda. Ar trebui sa impariti aceasta suma la …6 sau chiar la 7 in functie de gradul detinut ca subofiter operativ.

      • Mihai Papuc spune:

        Shalimar, nu titlul este foarte corect: unul dintre Jandarmii de la Pungesti castiga peste 7.000 de lei. Nici macar nu consider ca e mult pentru al doilea om din Jandarmerie, aceasta functie are o responsabilitate foarte mare.
        Dar de cand adjunctul Inspectorului Sef al Jandarmeriei Romane pazeste un gard intr-o localitate din Vaslui?
        P.S.: Chiar azi discutam despre viteza de deplasare a trenurilor, din ce in ce mai mica deoarece se fura tot ce se poate. Ei bine, decat sa stea la Pugesti sa pazeasca gardul Chevron, nu mai bine ar sta pe calea ferata? Vara asta o astfel de solutie a dus trenul de la Bucuresti la Constanta fara intarziere, si a fost nevoie de numai 350 de jandarmi, nu de vreo 500, cati au adus la Pungesti: http://www.gandul.info/puterea-gandului/experimentul-fenechiu-trenul-de-350-de-jandarmi-putere-10819732

        • Shalimar spune:

          Regret, dar titlul nu este corect. Asa cum este formulat se poate trage concluzia ca orice jandarm detasat la Pungesti are 7.000 de ron ceea ce nu este deloc adevarat. In titlu ati scris ca „Un jandarm care bate ţăranii de la Pungeşti câştigă peste 7.000 de lei pe lună” ceea ce lasa impresia falsa ca fiecare jandarm din strada castiga acesti bani. Era mai corect sa scrieti ca cel care coordoneaza activitatea jandarmilor detasati la Pungesti castiga 7.000 de ron pe luna.

          • Mihai Papuc spune:

            Eu la logică am învățat, în clasa a IX-a, diferența dintre „Unii S sunt P” și „Toți S sunt P”.
            Iar cine ar putea crede că vreo 500 de jandarmi sunt plătiți cu peste 7.000 de lei pe lună și toți aceștia sunt la Pungești, îmi pare un pic rău pentru el/ea, dar nu intră în publicul meu țintă – eu mă adresez cititorilor care gândesc.
            Shalimar, nu mă refer deloc la dumneavoastră, observațiile sunt foarte pertinente. Opinia mea diferă de a dumneavoastră, ne-am prezentat amândoi argumentele și cei care le citesc pot decide singuri.

    • Mihai Papuc spune:

      @ion ion: Eu am citit declaratia sa de avere – pe care am si amintit-o, de altfel, ca referinta: http://www.jandarmeriaromana.ro/ro/Resurse/Documente/Declaratii/DeclaratiiAvere/2013/VASILICA%20OVIDIU.pdf Daca ai informatii ca acest colonel de la Jandarmerie a trecut date false in declaratia sa de avere, te invit sa ii faci plangere la institutiile abilitate.

  25. ionut spune:

    bai razvanel …la ce unitate lucrezi ?

  26. Pingback:Un jandarm care bate ţăranii de la Pungeşti câştigă peste 7.000 de lei pe lună | Buciumul – Periodic de informaţie şi atitudine naţionalistă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.