Roșia Montană, un loc la marginea prăpastiei pe Youtube

Am scris în toamna anului trecut despre filmul „Roșia Montană, un loc la marginea prăpastiei”. Același film despre care Cristian Mungiu afirma:

Ma duc foarte rar sa vad filme intr-un festival pentru ca am propriile mele treburi acolo si nu am niciodata timp, dar am vrut sa vad un documentar german despre Rosia Montana, l-am vazut, acum a fost si la Astra, la Sibiu, si mi s-a parut ca cu fictiunea e foarte greu sa faci ceva mai echilibrat, mai rezonabil si mai onest decat a facut omul ala, care nu e roman si n-are niciun parti pris. Am luat legatura cu el pentru ca mi s-a parut mai important sa-i popularizez filmul inainte sa-mi pun problema daca eu voi face sau nu un film despre subiect.

Cum la sfârșitul lui 2012 nu eram în țară, citeam cu invidie despre prezentarea acestuia la diferite cinematografe din țară. Abia în martie 2013 am avut și eu ocazia să-l vizionez.

Ei bine, de câteva zile filmul este disponibil integral pe Youtube – l-am preluat și eu mai jos, deci puteți să-l vizionați direct.

Iar dacă nu știți de ce ar putea să vă intereseze, hai să vă mai dau câteva informații:

În primul rând, filmul îi deranjează tare mult pe cei de la RMGC. Deoarece regizorul a fost imparțial, minciunile și basmele lor au fost alăturate adevărurilor rostite de cei care înțeleg ce presupune proiectul propus. Cum știu că sunt deranjați cianuriștii de acest film? Ei bine, l-am întrebat pe Cătălin Hosu, purtătorul lor de cuvânt, de ce a plecat de la premiera filmului (septembrie 2012, în cadrul Astra Film Fest) fără a participa la discuțiile de după film. Răspunsul său:

„@Mihai Papuc Acesta este blogul meu personal, pe care scriue ce vreau eu, când vreau eu și despre ce vreau eu. Datorită considerațiilor pe care le-ai făcut public la adresa mea, accesul la comentarii pe acest blog ți-a fost ridicat. Asta înseamnă că și comentariile aprobate până acum au fost șterse.” (de aici)

Așadar, reprezentantul RMGC nu vrea să discute despre film, Anda și Sorin (doi comentatori anonimi abonați la toate articolele despre Roșia Montană de pe totb.ro) nu vor să-l vedeți – cred că aceste atitudini ale RMGC și ale susținătorilor lor vă vor trezi curiozitatea suficient de mult încât să urmăriți filmul pentru a vă forma propria opinie:

UPDATE 5 mai 2013
UPDATE: Filmul nu mai poate fi urmărit pe Youtube, dar îl găsiți la următoarea adresă: http://documentare.digitalarena.ro/rosia-montana-un-loc-la-marginea-prapastiei-20120/

UPDATE 31 mai 2013
UPDATE: Filmul a fost pus din nou pe Youtube, de această dată de către echipa realizatorilor. Vă doresc vizionare plăcută!
Etichetat , , , , , , , .Adaugă la favorite legătură permanentă.

3 răspunsuri la Roșia Montană, un loc la marginea prăpastiei pe Youtube

  1. barbu maria spune:

    Filmul nu mai poate fi vazut de pe nicio adresa ! Au reusit cei de la RMGC sa il scoata de pe youtub ?
    Ce e de facut ? Cum pot sa-l vad ? Cine il poate baga iarasi, sau daca mi-l poate trimte cineva, rog mult
    Maria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.