Cum citește Comisia Roșia Montană argumentele contra – din 2 în 2

Dacă aveați cumva îndoieli asupra faptului că minunata comisie specială a Parlamentului pentru Roșia Montană este făcută cu unicul scop de a trage de timp, să vă prezint și eu o mică experiență proprie:

Am avut la un moment dat curiozitatea de a mă uita pe site-ul comisiei pentru a vedea ce documente pun la dispoziția publicului larg. Printre altele, am găsit o adresă a Ministerului Justiției, din care citez câteva pasaje:

Urmare adresei dvs., prin care solicitați „avizele” date de Ministerul Justiției privind proiectul de Lege (…) Roșia Montană (…), vă comunicăm, în copie, adresa 69740 / 13.08.2013, care reprezintă observațiile Ministerului Justiției la copia proiectului de Lege (…).

De asemenea, vă transmitem și adresa nr. 76379 / 2013, care reprezintă avizul favorabil cu observații, emis de Ministerul Justiției (…).

Până aici totul frumos. Numai că atunci când citești după pagina 1, surpriză: nu se găsește acolo decât avizul favorabil. Unde este avizul celălalt? Această curiozitate am transmis-o și comisiei – de acolo la secretariatul Senatului, de acolo la Comisia pentru administratia publica, organizarea teritoriului si protectia mediului. În cele din urmă, după circa o săptămână aceasta mi-a răspuns că au pus adresa pe site și că au „omis postarea ei din motive neintenționate”.

Lăsând la o parte exprimarea, dau și eu să văd documentul. L-am găsit, ce-i drept (este disponibil aici), dar citește-l dacă poți: fișierul PDF este întors cu 90 de grade. Îl întorc, încep să-l citesc, dar asta numai până la finalul primei pagini. Pentru că lipsește continuarea de pe pagina doi, ci urmează pagina trei. După aceasta cinci, șapte și așa mai departe, până la 17 din 18. Așadar, funcționarii din Parlament au pus numai jumătate din document, sărind toate paginile pare. Pun pariul că le-au omis tot din motive neintenționate.

Acum, cei care doresc să citească documentul, o pot face de mai bine de o lună – din acest articol al lui Mihai Goțiu, de exemplu. Dar ce te faci cu parlamentarii care nu știu de Google, cei care au zis de atâtea ori până acum că nu știu cum stă treaba cu Roșia Montană și trebuie să se informeze ca să-și formeze o părere. Ei bine, acestor domni le sunt servite documentele tocmai de către persoanele care omit din motive neintenționate jumătate dintre paginile unuia dintre documentele care desființează proiectul de lege dedicat RMGC. În felul acesta, istoria va consemna ca vajnicii parlamentari au votat o lege de distrugere a Apusenilor pentru că cineva a ridicat degetul greșit – pardon, asta a fost la altă lege. Acum vor vota din cauza unei secretare care le-a pus documentul greșit în mapă.

Asta, bineînțeles, dacă nu avem și noi câte un cuvânt de spus. Câteva zeci de mii, sute de mii, milioane de cuvinte, în total. Așadar, rămâne cum am stabilit: UNIȚI SALVĂM!

 

Tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Cum citește Comisia Roșia Montană argumentele contra – din 2 în 2

  1. vlad says:

    Ridica-te, bre, Papucila, nu mai dormi in papuci, ca avem treaba! Ca daca nu noi, atunci cine?

  2. Irina says:

    Off… Dar ai dreptate, ramane cum am stabilit 🙂

    UNITI SALVAM ROSIA MONTANA

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.