De ce vrea Sanda Lungu cianură la Roșia Montană?

Ați auzit de Sanda Lungu? Chiar dacă numele nu vă zice nimic, dacă ați deschis măcar vreo două ore televizorul în ultimul an, cu siguranță ați văzut-o pe această doamnă tristă susținând proiectul cu cianuri al RMGC de la Roșia Montană. Dincolo de prestanța deosebită a doamnei din reclamă, ce anume urmărește ea din acest proiect?

O întrebare simplă, concretă, lăsată fără răspuns. La fel ca multe alte întrebări pe care le adresează cei care au „tupeul” să pună la îndoială promisiunile RMGC.

Joi seară, la emisiunea „Judecă Tu!” de pe TVR 1, au fost puse mai multe astfel de întrebări, ce nu au primit răspuns de la cei care propun proiectul, dar mai ales de la reprezentanții statului implicați în avizarea acestuia. Vă recomand să  urmăriți emisiunea, preluată integral pe Youtube:

De asemenea, vă invit să citiți două articole de pe totb.ro ce comentează această emisiune: Roșia Montană a fost în dezbatere pe TVR, respectiv Dezbatere: Autoritățile responsabile cu viitorul Roșiei Montane nu cunosc impactul proiectului minier.

Una peste alta, emisiunea a fost ca o gură de aer proaspăt între reclamele RMGC din pauzele publicitare și din afara lor. Totodată, această emisiune a scos foarte puternic în evidență faptul că reprezentanții statului sunt colegi cu „colegii de la Gold”. Preiau concluzia Ștefaniei Simion, consultant juridic al RMGC, din articolul citat mai sus:

Este foarte trist să vezi cum autorități ale statului, care ar trebui să ia o decizie strict legală și tehnică, se comportă ca un serviciu al companiei ce vrea să distrugă Roșia Montană, luând apărarea acestui proiect mult mai vehement și emoțional decât compania în sine

Tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.