La mulți ani, români, la mulți ani, România!

„1 decembrie a fost adoptata ca zi nationala a Romaniei in 1990, reprezentând sarbatorirea marii adunari de la Alba Iulia unde s-a votat unirea Transilvaniei cu România si care simbolizeaza unirea tuturor românilor intr-un singur stat national.” – ZIUA NATIONALA A ROMANIEI, 1 DECEMBRIE

Sunt sigur că toți cei care au dorit, au văzut deja defilarea din București. Nu știu însă câți ați văzut și urările adresate familiilor, colegilor și tuturor românilor de către cei care își servesc țara sub drapel pe meleagurile afgane:  Urările soldaților români din teatrele de operații.

Mă alătur lor urându-vă La muți ani!

 

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to La mulți ani, români, la mulți ani, România!

  1. Ana-Maria says:

    “Anul 1918 reprezinta in istoria poporului roman anul triumfului idealului national, anul incununarii victorioase a lungului sir de lupte si sacrificii umane si materiale pentru faurirea statului national unitar. La 1 decembrie 1918 Marea Adunare de la Alba Iulia a hotarat Unirea Transilvaniei, Banatului, Crisanei si Maramuresului la Regatul Roman. Aceasta decizie a fost facuta publica prin Declaratia de la Alba Iulia. 1 decembrie este Ziua Nationala a Romaniei, potrivit Constitutiei din 1991.”

  2. Ovu says:

    La multi ani dragi romani!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.